Tartalomjegyzék
A bodzás citromos pohárkrém nagyon egyszerűen, gyorsan és könnyen elkészíthető édesség, melyet kár lenne kihagyni, annyira finom és különleges. Bármely alkalomra készíthetjük, de akkor mindenképpen, ha gyorsan szeretnénk valami nagyon finomat, zamatosat enni. Kiváló választás akár vendégváró édességnek is. Sütést, nagy előkészületeket nem igényel, igaz a hűtés jót tesz neki. Mivel nem friss bodzavirágot használunk hozzá, hanem bodzaszörpöt és bodzalikőrt, így egész éveben készíthetjük, nemcsak bodza szezonban. Mivel sütést nem igényel, nyári nagy melegeben is kitűnő választás lehet, mivel sütéssel nem kell már melegíteni – az egyébként is meleg – konyhát.
Bodzás citromos poharas tiramisu recept
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 30 dkg babapiskóta
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2+2 evőkanálnyi cukor
- 1 kezeletlen héjú citrom leve és reszelt héja
- 5 dl habtejszín
- 1 db zselatinlap
- 1,5-2 dl bodzaszörp
- 1 dl bodzalikőr
A piskóta áztatásához:
- 1 db citrom frissen facsart leve
- 0,5 dl bodzalikőr
- 1,5 dl bodzaszörp
Ha gyerekek is esznek belőle a bodzalikőrt hagyjuk ki.
A bodzás citromos pohárkrém elkészítési lépései:
- A tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- Ezután a mascarponét keverjük habosra a 2 evőkanál cukorral.
- Majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt is.
- Tegyük hűtőbe.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és egy lábosban kis lángon folyamatosan keverve oldjuk fel.
- Ezután habverővel beledolgozzunk először 2 evőkanálnyi mascarpones masszát, majd az egészet a maradék krémhez keverjük.
- Tegyük hűtőbe.
- Készítsük elő a poharakat.
- A babapiskótákat törjük ketté és mártogassuk bele a citromlé, bodzaszörp és bodzalikőr keverékébe.
- Rétegezzük a poharak aljára, majd tegyünk rá egy réteget a krémből és ismét egy réteg piskótát addig folytatva, ahogy a pohár magassága engedi.
- Az utolsó réteg a krém legyen.
- Ezután tegyük hűtőbe, néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
- Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki.
Díszíthetjük reszelt citrommal vagy friss bodzavirággal, de mutatós menta levélkékkel is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_bodza
Vissza a kategória cikkeihez