Bodzás túrótorta 

A bodzás túrótorta egy igazán különleges édesség, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni. Annál is inkább, mert sütés nélkül készíthető el, így a nagy melegben nem kell az egyébként is meleg konyhát tovább fűteni. Ráadásul igen gyorsan és könnyedén elkészíthető, bárki nekiállhat mivel különösebb előképzettséget, tapasztalatot nem igényel. Rendkívül finom vendégváró édesség, de bármely alkalomra, akár születésnapra is kitűnő választás.

Bodzás citromos túrótorta sütés nélkül – recept

Hozzávalók az alaphoz:

  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg kakaós keksz
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor

A krémhez:

  • 15 dkg túró
  • 15 dkg ricotta
  • 9 dkg porcukor
  • 1 dkg zselatin
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 dl habtejszín
  • 1 db bodzaszörp
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • evőkanálnyi frissen facsart citrom leve és reszelt héja

A zseléhez:

  • 4 dl bodzaszörp
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 csomag sárga tortazselé
  • 1 csomag színtelen tortazselé

A bodzás túrótorta elkészítése:

  1. Először a kekszet törjük össze vagy daráljuk le.
  2. Adjuk hozzá a kakaóport és a porcukrot és locsoljuk rá az olvasztott vajat.
  3. Az egészet alaposan dolgozzuk össze.
  4. Majd egy 22 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (az oldalát is).
  5. A kekszes alapot egyengessük el az alján, nyomkodjuk le és tegyük hűtőbe.
  6. A zselatint áztassuk a bodzaszörpbe és hagyjuk állni a csomagoláson jelezett ideig.
  7. Majd kis lángon lassan olvasszuk fel.
  8. A túrót törjük át villával és a ricottával meg a cukorral keverjük simára.
  9. A tejszínből verjünk kemény habot, adjuk hozzá a habfixálót is és utána óvatosan keverjük bele a vaníliás cukrot is.
  10. A felolvasztott zselatint két evőkanálnyi túrós krémmel keverjük el, majd az egészet adjuk a túrós krémhez. Jól keverjük össze.
  11. Ízesítsük a reszelt citromhéjjal és a citromlével ízlés szerint.
  12. Majd óvatosan adagoljuk hozzá a kemény tejszínhabot.
  13. A sütőformát vegyük ki a hűtőből és a krémet egyenletesen oszlassuk el a kekszes alapon.
  14. Ismét tegyük vissza a hűtőszekrénybe.
  15. Közben készítsük el a zselét. A tortazseléket keverjük el a bodzaszörppel és a cukorral és a leírás alapján készítsük el.
  16. Hagyjuk kicsit hűlni és csak utána öntsük rá a túrókrémes rétegre.
  17. Tegyük vissza a hűtőbe addig, amíg meg nem szilárdul.

Igazán dekoratív, finom sütemény, mely sima keksszel, vagy babapiskótával is készíthető, akár gluténmentesen is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_bodza

Vissza a kategória cikkeihez